Typer dumplings rundt om i verden

Dumplings er en elsket rett som finnes i ulike kulturer rundt om i verden.Disse herlige deiglommene kan fylles med en rekke ingredienser og tilberedes på forskjellige måter.Her er noen populære typer dumplings fra ulike kjøkken:

news_img (1)

Kinesiske dumplings (Jiaozi):

Dette er kanskje de mest kjente dumplings internasjonalt.Jiaozi har vanligvis en tynn deiginnpakning med en rekke fyllinger, for eksempel svinekjøtt, reker, biff eller grønnsaker.De er ofte kokt, dampet eller pannestekt.

news_img (2)
news_img (3)

Japanske dumplings (Gyoza):

I likhet med kinesisk jiaozi er gyoza vanligvis fylt med en blanding av kvernet svinekjøtt, kål, hvitløk og ingefær.De har en tynn, delikat innpakning og er vanligvis pannestekt for å oppnå en sprø bunn.

Kinesiske dumplings (Jiaozi):

Dette er kanskje de mest kjente dumplings internasjonalt.Jiaozi har vanligvis en tynn deiginnpakning med en rekke fyllinger, for eksempel svinekjøtt, reker, biff eller grønnsaker.De er ofte kokt, dampet eller pannestekt.

news_img (2)
news_img (4)

Polske dumplings (Pierogi):

Pierogi er fylte dumplings laget av usyret deig.Tradisjonelle fyllinger inkluderer potet og ost, surkål og sopp eller kjøtt.De kan kokes eller stekes og serveres ofte med rømme ved siden av.

Indiske dumplings (Momo):

Momo er en populær dumpling i Himalaya -regionene i Nepal, Tibet, Bhutan og deler av India.Disse dumplings kan ha forskjellige fyllinger, for eksempel krydret grønnsaker, paneer (ost) eller kjøtt.

news_img (5)
news_img (6)

Koreanske dumplings (Mandu):

Mandu er koreanske dumplings fylt med kjøtt, sjømat eller grønnsaker.De har en litt tykkere deig og kan dampes, kokes eller stekes i pannen.De nytes ofte med en dipsaus.

Italienske dumplings (Gnocchi):

Gnocchi er små, myke dumplings laget med poteter eller semulegryn.De serveres ofte med forskjellige sauser, for eksempel tomat-, pesto- eller ostebaserte sauser.

Russiske dumplings (Pelmeni):

Pelmeni ligner på jiaozi og pierogi, men vanligvis mindre i størrelse.Fyllingene består vanligvis av kvernet kjøtt, for eksempel svinekjøtt, biff eller lam.De kokes og serveres med rømme eller smør.

Tyrkiske dumplings (Manti):

Manti er små, pastalignende dumplings fylt med en blanding av kjøttdeig, krydder og løk.De blir ofte servert med en tomatsaus og toppet med yoghurt, hvitløk og smeltet smør.

Afrikanske dumplings (Banku og Kenkey):

Banku og Kenkey er typer dumplings som er populære i Vest -Afrika.De er laget av gjæret maisdeig, pakket inn i kornhus eller planteblader og kokt.De serveres vanligvis med lapskauser eller sauser.

Dette er bare noen få eksempler på det store mangfoldet av dumplings som finnes rundt om i verden.Hver har sine egne unike smaker, fyll og matlagingsmetoder, noe som gjør dumplings til en allsidig og deilig rett som feires på tvers av kulturer.


Innleggstid: 15. september 2023